ZAŠTO BROD?

Nepovoljna ekonomska situacija koja vlada već duže vreme na našim prostorima i mršave mogućnosti za pronalaženje posla, koji bi pružio pristojan život bili su povod da i ja okušam svoju sreću radeći na prekookeanskim brodovima.

Te 2013. godine, pre odlaska na prvi radni ugovor, bezbroj pitanja me je mučilo. Nikada ranije nisam tražila vizu za boravak u drugoj zemlji, nikada nisam pisala poslovni mejl na engleskom jeziku, nikada išla na intervju za rad u inostranoj kompaniji... Nisam znala ni kako otkopčati pojas na avionskom sedištu!

Odgovore na sva ta ozbiljna i manje ozbiljna pitanja naučila sam na teži način, učeći na sopstvenim greškama i to mi je oduzelo dosta dragocenog vremena i duhovnog mira. Učenje se nije završilo na tome, budući da sam se po dolasku na brod suočila sa bezbroj drugih izazova - komplikovanim procedurama, dinamikom kompetitivnih međuljudskih odnosa koji su bili sve samo ne fer u većini slučajeva.

Srećom, za 6 godina rada, izuzetno uspešna poslovna ugovora kasnije, sva ta pitanja su za mene uspešno razrešena. Za tih nekoliko godina, proputovala sam zemaljsku kuglu uzduž i popreko, napredovala u profesionalnom smislu, što se odrazilo i na visinu zarade koja je svakim ugovorom sve veća, ojačala mentalno.

Ipak, uvek je ostala žal, da je sve to moglo ići i mnogo brže da sam imala nekoga da me provede kroz čitav proces i stignem do većih zarada mnogo ranije.

Upravo takvu vrstu poslovne pomoći Vam nudim, čime biste sebi omogućili da sa izuzetnim uspehom i jednostavno prođete kroz čitav proces prijave za posao, intervjua, odlaska i da već na prvom ugovoru zarađujete lepe sume novca.

Ja sam Tamara Vuković, dugogodišnji bar server na prekookeanskim kruzerima i biće mi zadovoljstvo da Vam pomognem da i Vi to postanete.